Ивайло Петев бе върнат начело на "Лудогорец", за да спаси сезона на мястото на уволнения Анте Шимунджа, близо 10 години, след като бе изгонен. 

Ходът бе оправдан - "орлите" станаха носители на Купата и шампиони, като това е третата титла на специалиста с "орлите". Днес тимът му победи "Черно море" с 1:0 в последния кръг на Първа лига и запази крехкия аванс от 1 точка пред ЦСКА-София.

"Решаващото бе да вкараме гол, винаги един гол разделя мача, заяви Петев пред "Диема спорт". - За нас беше важно да отбележим, имахме три-четири ситуации през първото полувреме, не съумяхме да ги реализираме. Реализирахме от статично положение, но аз мисля, че напълно заслужено спечелена 12-та шампионска титла."

"Поздравявам абсолютно всички, както във футболния клуб, така и използвам възможността да благодаря на нашите собственици Кирил и Георги Домусчиеви за доверието, което ми дадоха. И за мен беше важно по най-добрия начин да се докажа. Не бих казал, че гол от статично положение е запазената ми марка да станем шампиони. Корнер или статично положение са част от играта", добави той.

"Резултатите сами говорят по себе си какво съм променил. Изключително трудни два месеца, 24 часа работехме както аз, така и всички служители в клуба. Най-важното нещо беше психическата устойчивост на играчите. Но за мен беше важно, че от първата тренировка до вчера в очите им виждах, че те искат. Когато човек иска - рано или късно успява.

Казал съм им невъзнаграден труд няма, ние трябва да се трудим по най-добрия начин и може би в някои ситуации Господ ни помага“, завърши роденият в Ловеч специалист.