Искам и купата, и титлата, малко съм нахален, заяви с усмивка старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев преди утрешния финал за Купата на България срещу ЦСКА 1948 от 19 часа на ст. "Васил Левски".

Той и наставникът на "червените" Тодор Янчев дадоха пресконференция. Предстои им и двубой в Първа лига, като "Лудогорец" се бори за защита на титлата, а ЦСКА 1948 - за третото място. Двубоят в Бистрица е след броени дни.

"Ние ще се постараем да спечелим каквото има пред нас. Не мислим по негативен начин, мислим позитивно, започна Петев, който няма загуба откакто се завърна начело на "орлите". - А какво ще се случи, ще видим в края на сезона. Да, така е - според програма имаме два мача с ЦСКА 1948. Но приоритет е утре, защото той е най-важен. Ще се концентрираме там и като мине, ще видим какво е положенито. В някои футболисти може да има умора, да получат картони, което е напълно нормално. Но утре е най-важният мач и ще се концентрираме там."

Последваха въпроси дали в Лудогорец има проблеми с контузени играчи и как биха реагирали шампионите при развой към изпълнение на дузпи утре.

"С проблем е Рик Джонатан, както и Диниш Алмейда. Всички останали са в групата и мога да разчитам на тях. Относно дузпите, те са част от играта и може да се стигне до тях. И трябва де сме готови и да противодействаме. Ние имаме 16 или 17 мача повече от останалите. И още 30 минути игра и дузпи, надявам се да не се стигне. Но е турнирен мач, така че трябва да сме готови".

След това той беше попитан ако може да избира дали да спечели титла или купа, той каза следното:

"И двете, ще отговоря малко нахално. Но всичко е възможно, така че ние ще се борим".

След това Петев изрази съжаление, че интересът към мача е слаб, както се твърди. Имайки предвид, че срещата е далеч от Разград, а феновете там не са сред най-запалените, не се очаква много публика от града. ЦСКА 1948 пък разполага с много малко запалянковци.

"Не е много добре, че има слаб интерес. Не знам колко фенове ще има. Футболът е за хората, а ако има малко - ще бъде недобре. Не знам по каква причина е така. Аз бих искал да има поне едно 10-15 хиляди. Но всеки си избира дали да дойде или не", рече бившият селекционер на Босна и Херцеговина.

Тодор Янчев заяви, че ще се радва, ако той и отборът му "напишат история, подобна на тази на Ивайло Петев и "Лудогорец". 

"Би било чудесно, ако напишем такава история както Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да тръгнем по тая пътека, по тоя път. Винаги трябва да се започне отнякъде - за нас е първи финал, дано е и първи трофей", каза бившият халф.

Тимът му обаче в последните шест мача няма победа, което според някои е повод за притеснение. Не и за него:

"Лично мене не ме притесняват резултатите, че не побеждаваме. Но играхме с добри състави - с "Левски" и "Черно море", знаем колко сериозни отбори са. И в двата мача имахме шанс да спечелим, но всичко това също е част от футбола. Не се самозалъгваме".

Попитан кое от двете състезания е приоритет, тъй като отборът на ЦСКА 1948 може да стигне до европейските турнири и като 3-ти в първенството, той отговори:

"При нас положението е същото, както при съперника - паралелно с купата, си гоним и третото място. Но първо най-важен се явява финала, а след това имаме и цели в първенството, а те са да участваме в евротурнирите".

"Нямаме наказани футболисти. Знаете, че Евгений Сердюк, Джонатан Перейра и Бидунга са трайно контузени. Дали можем да стигнем до дузпи? Напълно е възможно. Това е турнирен мач, може да не свърши в рамките на 90 минути. Какъв е ключът да се върнем на пътя на победите? Ако ми е в джоба, ще го извадя и ще спечелим. Да, наистина сме 6 мача без победа, но нищо фрапантно не се е случило. Позицията е идеална за нашия отбор, играем финал. Резултатите са нормални, не са проблем", повтори Янчев.

ЦСКА 1948 и в двата мача в редовния сезон с "Лудогорец" не позволи да бъде победен. За Янчев не е особено важно дори и близкото минало.

"Това какво е било преди половин година или два месеца, не е толкова важно. Да, резултатите с "Лудогорец" са положителни - нямаме загуба. Но най-важно е бъдещето, не можем да лежим на стари лаври. Ние сме амбицирани да покажем най-добра игра и резултат. Не съм решил още какъв ще бъде състава. Имаме след два часа тренировка, дано са здрави всички. И след това ще избираме 11-те за утре", рече той.