Бившият президент, понастоящем зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия - Дмитрий Медведев, е в много лошо физическо състояние, злоупотребява с алкохол и вече е направил два опита за самоубийство. Това каза в интервю за "Гордон" руският политолог Валерий Соловей.

"Тежък алкохолик, много тежък. С много тежка травма. Има тежка телесна повреда", така Соловей обясни агресивните коментари на Медведев по адрес на украинците.

Политологът отказа да уточни каква травма е получил Медведев, но отбеляза, че тя "драматично" се е отразила на психиката му.

"Той направи два демонстративни опита за самоубийство. Единият от тях беше преди около седмица. В пияно състояние. (...) В единия случай се опита да се застреля, във втория започна да се бие с трапезен нож. С трапезен, не с офицерска кама", увери Славей.

Според него Медведев не си е нанесъл сериозни наранявания - "просто се е одраскал".

"Прeвързаха го, дадоха му съответните лекарства, за да дойде на себе си. Раните бяха обработени - не знам - с йод или зельонка (антисептично средство, б.р.)".

Той смята, че бившият държавен глава не иска наистина да посегне на живота си. Той просто се опитвал да привлече внимание върху себе си.

"Това е вик за помощ. Той не иска да си отиде, затова го наричат ​​"демонстративно самоубийство". Но това е доказателство за много сериозни и дълбоки психически проблеми. Дмитрий Анатолиевич определено ги има", убеден е политологът.

Според Соловей Медведев не пише сам екстремистките си есета в "Телеграм".

"Тези знаменити публикации се редактират и одобряват от президентската администрация".