Новак Джокович е на финал на "Ролан Гарос" и в неделя може да спечели 23-тата си титла от Големия шлем, която ще го коронова като №1 поне на нашето време.

В първия полуфинал сърбинът победи Карлос Алкарас с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и за рекордния 34-ти път ще спори за отличието на Мейджър турнир.

Съперник на Жокера на финала в неделя ще е Каспер Рууд (Норвегия), който даде само 7 гейма на Александър Зварев (Германия) - 6:3, 6:4, 6:0. Скандинавецът за втора  поредна година е на последния двубой, през миналата загуби от Рафаел Надал.

Двубоят Джокович - Алкарас бе помрачен от физически проблем на младия испанец в началото на третия сет. Не стана ясно какво точно се случи с Карлос, но той почти рухна на корта, след като изравни сетовете и започна добре в третата част.

Световният №1 поиска медицинска помощ, като първоначално остана впечатление, че е получил схващане, така загуби гейм. Джокович, който след първата част поиска рехабилитатор за дясната си ръка, отиде при опонента си и му помогна да седне на скамейката.

Алкарас едва доигра третия сет. Преди четвъртия влезе в съблекалнята, но личеше, че все така трудно се движи. Все успя да вземе гейм и избегна "геврек".

А до травмата на Карлос двамата с Джокович правеха мача на годината - първите два сета преминаха при равностоен тенис на изключително ниво. Темпото бе високо, ударите разнообразни, а разиграванията - изумителни. Жалко, че този спектакъл реално спря след втория сет.