Парламентарното поведение на “Възраждане” носи всички белези на обикновен фашизъм. То е заучено, папагалско, по наръчник за уронване на доверието в демократичните институции. И е много, много опасно.

Отговорът също трябва да е по учебник. Пълна, безусловна парламентарна изолация, т.нар. санитарен кордон - никакви ръководни постове в парламентарните комисии, никакви политически квоти, никакви мнозинства, явни или скрити, които включват групата, никакъв шанс техни законопроекти да получат подкрепа в комисия или повече от 30-тината им гласа в зала.

Избирателите на тази партия са български граждани, макар опасно заблудени от откровените, брутални лъжи на пропагандата. Те имат право на представителство. Нещо повече - те заслужават да имат влияние върху политическите решения. И именно затова трябва да са наясно, че изборът на лидера им и групичката му в НС да се държат като фашисти ги лишават от тези права. И да си правят избор, на свой ред.

Отговорността за пресичането на фашизма в българския парламент е преди всичко отговорност на ВСИЧКИ останали партии и в голяма степен - на отразяващите медии.

Препубликуваме текста от фейсбук профила на автора с неговото съгласие. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.