България най-сетне се превърна в приказна държава. Кеф ти „1001“ нощ, кеф ти „Хари Потър“. Само дето в българския вариант на приказките разбойниците не са 40, а 40х40, съответно пещерите със съкровища са повече от една. Росенец, Банкя, Правителствена болница... пред смаяната публика се отварят една след друга тайни чекмеджета, сараи и стаи, пълни с лукс и богатства. А и приказките за разлика от оригинала не са само 1001, а безкрайно много. Разказва ли разказва българската Шехерезада и всеки път, когато уж краят е приближил и ще разберем развръзката, приказката се заплита още повече и всичко започва от начало.

Например още не сме разбрали жив или умрял е влязъл в България единият брат Галев и ето, че вече се зададе още един жив труп. Черепа. Уж минал бил и той границата, ма никой не казва жив ли я е минал или и той кат брат Галев първом първо е умрял, а после се материализирал в дома си.

За да не се задълбаваме твърде много в призрачната част от приказката, Шехерезада ни пусна още една история. Открили луксозен апартамент от 500 кв. м. В Правителствена болница. С джакузи, кожени мебели, уискита и камери и микрофони навсякъде... Никой не знаел за съществуването на този апартамент, само от време на време някоя и друга медия е припомняла, ма то в България това не се брои. До него се стигало с асансьор с чип. Още щом научих новината, веднага прегледах всеки милиметър в къщи, даже и асансьора на площадката огледах с фенерче. Много се надявах отнякъде в моите 65 квадрата със скосени тавани да изскочи един мезонет – 100-120 квадрата, с високи тавани, камина и паркет. Ако може поне една тераса, но две бани, че тийнейджърът като заседне сутрин в едната... Натисках разни места по стените, кланях се, кляках, казвах молитви, пак натисках, нарисувах една пентаграма, осемнайсет руни, таблицата за умножение и даже един х.й – белким някоя магия хване. Поръсих захар зад секцията, ама и от там не излезе ни мезонет, ни поне гарсониера. Асансьора още не съм го обработила, там ми е последната надежда. Барем един бар да изскочи отнякъде, че да може вечер да отпускаме с комшиите, без да се налага да ходим навън и да плащаме бирата.

В Правителствена болница обаче късметлии излязоха. Намериха го тоя апартамент и бившият директор на болницата вика, той му бил за почивка. Между операциите. Негови колеги разправят, че по-полезно за пациентите било баш тоя доктор да има апартамент за дъъълга почивка, качвало шестократно преживяемостта. Вместо 6 операции на ден правел по една. Ако па съвсем не оперирал, преживяемостта направо 100% ставала.

Не е много сигурно обаче, че апартаментът наистина е бил за почивка на шефа. Щото кой доктор ще си отдъхва в зувкозаписно студио... Кой знае какво ни предстои още да видим и чуем от тоя апартамент – Шехерезада тепърва ще ни изненадва.

Например, че апартаментът принадлежи на някой клошар.

Или че си е напълно легален и е взет с изгоден кредит от КТБ. Толкова изгоден, че КТБ още има да дава на собственика, ма нали фалира.

Може па тоя апартамент да е монтаж! Те тия, дето им викат умнокрасивитет, непрекъснат оправят разни мемета, за да осмиват работата на политиците, кой знае и тоя апартамент какъв фейк е.

А може Мата Хари да е влязла тайно и да го е оставила там, за да може сега да гръмне скандал. Или някой израелски експерт.

Всъщност ние още не сме го видели този апартамент. Да не излезе не бомба, а пиратка? Не 500 квадрата, а 50 и не апартамент, а лаборатория. От тия, дето Русия ги търси... Ма да не давам чак такива идеи.

Мого интересно ще стане, ако в тоя апартамент намерят и малко масони, които пазят парче от Кръста. Или веслата на Ноевия ковчег. Може и някое летящо килимче да има на склад, а защо не цялата Кехлибарена стая? Най-малката принцеса Романова? Атлантида? Че защо не... Даже, ако съвсем развинтим фантазията може и някой пенсионен фонд барабар с убийците на Луканов да се открият в него, ма да не прекаляваме чак толкова.

Да се концентрираме в настоящите чудеса: Гешев бори корупцията, Божков бори мафията, Борисов бори ДПС. Да изгледаме докрай тях, после ще минем към следващите серии.