"Спотифай" (Spotify) прекратява договора за подкасти на принц Хари и съпругата му Меган, съобщи Би Би Си.

В съвместно изявление на британските херцози на Съсекс със стрийминг гиганта се казва, че двете страни "се разделят по взаимно съгласие".

Спотифай потвърди, че не подновява подкаста "Арчтайпс" на Меган, който беше за 12 епизода от август 2022 г.

В края на 2020 г. договорът беше оценен на стойност 25 милиона долара. 

Този договор беше един от големите, които двойката сключи, след като напусна Великобритания и се премести в САЩ през 2020 г. През декември "Арчтайпс" спечели американската награда "Изборът на публиката" за най-добър подкаст. 

"Уолстрийт джърнъл" цитира говорителка на фондацията "Арчуел", която казва, че Меган "продължава да разработва съдържание за публиката на "Арчтайпс" за друга платформа". Когато споразумението със Спотифай беше обявено, то беше представено като план за няколко сезона, но в крайна сметка се материализира само един. Според американските медии кралската двойка не е успяла да отговори на изискванията за производителност на стрийминг платформата и следователно няма да получи пълната стойност на договора.

След като се разделиха с кралското семейство, Хари и Меган се стремят да се възползват от световната си слава, за да станат финансово независими. Те сключиха многомилионна сделка с "Нетфликс" и договор на Хари с издателство "Пенгуин", което вече публикува автобиографията му "Резервен", припомня БТА.