"Измамници." Така директорът за иновациите и монетаризацията на подкастовете в Spotify Бил Саймънс нарече Хари и Меган, съобщава "Гардиън". В края на минилата седмица беше обявено, че компанията прекратява договора за 20 милиона долара, подписан през 2020 г. с двойката, след само 12 епизода.

Саймънс, създател на подкаст веригата "Рингър", който продаде компанията си на Spotify за 196 млн. долара през 2020 г. и зае важна позиция в управлението, след сделката остро разкритикува втория син на британския крал и съпругата му за начина, по който са изпълнявали договора си.

Подкастът "Archetypes", воден от Меган, представяше разговори със звездни приятели на двойката - Серина Уилямс, Марая Кери и Тревор Ноа. Той оглави класациите на няколко пазара, но едва 12 епизода бяха направени.

В съвместно изявление двете страни в сделката обявиха, че краят на отношенията им е постигнат по взаимно съгласие, но източници от Spotify, на които се позовава "Уолстрийт джърнъл", казват, че компанията е била недоволна от продуктивността на двойката.

"Иска ми се да участвах в преговорите на Spotify с Меган и Хари. "Проклети измамници" - такъв подкаст трябваше да направим с тях", избухна Саймънс в своя подкаст. "Трябва някой път да се напия и да разкажа историята за Зуум срещата, която имах с Хари, когато се опитвах да му помогна с идеи за подкаста. Това е една от най-добрите ми истории...", добави той.

Коментар от звездната двойка няма.

Саймънс и преди е критикувал Хари и Меган и не е крил раздразнението си от сделката им със Spotify.

През януари 2022 г. той коментира отново в своя подкаст:

"Живееш в скапаното Монтесито и продаваш документални поредици и подкастове, но на никого не му пука какво имаш да кажеш, освен ако не говориш за кралското семейство."

Сделките на Spotify със Саймънс и с херцозите беше част от експанзията на базираната в Столкхолм компания в подкаст посока, но сега тя е под натиска на инвеститорите, след като през миналата година отчете нетна загуба от 430 млн. долара. По-рано този месец Spotify обяви, че съкращава 200 работни места точно с сферата на подкастовете.