Двама от най-известните техномилиардери в света - Илон Мъск и Марк Зукърбърг - се уговориха да се изправят един срещу друг в октагона.

Мъск публикува съобщение в собствената си социална мрежа Twitter, че е готов "за битка в клетката" (сленг за ММА октагона).

Основателят на Facebook му отговори в същия стил - "изпрати ми локацията".

Мъск отвърна - "Vegas Octagon" - става дума за арената UFC Apex, където се провеждат някои от най-големите мачове в смесените бойни изкуства.

Пред БиБиСи Зукърбърг коментира, че "историята говори сама за себе си".

Разбира се, предизвикателството и уговорения мач предизвикаха бурни дискусии в социалните мрежи. Наскоро 39-годишният Зукърбърг впечатли публиката с победи на състезание по бразилско джиу-джицу, което тренира от няколко години. Известно е, че директорът на Meta практикува и ММА.

Илон Мъск след седмица ще стане на 52 години. До преди няколко години много се шегуваха с бледото му тяло, хванато от папараците на плажа. Но и той тренира бразирско джиу-джицу от 2 години и се похвали наскоро, че така е свалил 15 килограма.

Все още не е ясно под каква форма ще е сблъсъкът между милиардерите, но предположенията са, че ще става дума за ММА мач с благотворителна цел.