Путин доказа, че никога не е бил "Алфа".

Това обяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, след като шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин обяви края на "бунта" си.

"За да разберете правилно същността на днешните събития, е необходимо да разберете правилно психологическите портрети на участниците в конфликта и руската братска култура. Истината е, че Путин никога не е бил "Алфа" мъжкар, какъвто го представя собствената му телевизионна пропаганда. През целия си живот Путин беше обикновен, сив, малодушен и мрачен човек. Като дете той е обиждан от "коравите момчета", а след това, като всеки друг обиден човек, се присъединява към чекистите, за да получи възможност да отмъсти за отминалите дни с доноси и подлости".

Подоляк разказва как впоследствие десетилетия наред Путин "мъкне куфарите на дребните шефове и глади костюмите им, докато съвсем случайно стигна до върха".

"Превърнал се в "царя на планината", назначен от олигарсите и президентското семейство, Путин започва да компенсира комплексите си с платено застъпничество за собствения си мачизъм... като си купуваше лоялността на същите истински яки момчета, от които страдаше през целия си живот. Евгений Пригожин в тази мирогледна парадигма е основният кошмар на Путин. Защото той е "най-коравият" тип и биячът от училищния двор (но в нашата реалност е и изключително жесток кървав касапин)".

През всичките години Пригожин, "подобно на другите яки момчета, доброволно беше приятел с Путин", изтъква Подоляк. И обяснява: "защото това приятелство винаги беше щедро отплащано от царя".

"Уважаваше ли го наистина? Никога. В тяхната координатна система Путин е "загубеняк". Затова днешните гневни речи и призиви на Путин нямат ефект върху бунтовниците. Никога нямаше да се съобразяват с него. Те искат да го погълнат".