"Колкото по-бързо забравим вчерашната лидерска среща, толкова по-добре."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес двучасовият разговор с председателите на формациите в "Продължаваме промяната-Демократична България", който се проведе в парламента и чиято цел бе да се стиковат ГЕРБ и ПП-ДБ за законодателните и управленски решения, за да не търси Борисов мнозинство с ДПС и "Възраждане".

Вчера Борисов, показно, напусна Народното събрание през изход, на който не чакаха журналисти, с което даде да се разбере, че не желае да коментира. Това обаче направи съпредседателят на ПП Кирил Петков, който обяви, че има разбирателство лидерите, както и ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел, да се събират всеки вторник, за да обсъждат общите дела на правителството. От ПП-ДБ не отговориха ще има ли споразумение черно на бяло, за каквото настоява Борисов.

"Лидерската среща не произведе нищо освен още една нова разделителна линия. Това е помпозната проява за издигане на кандидат-кмет на София месеци преди изборите. Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка", ядоса се Борисов, визирайки вчерашното представяне на Васил Терзиев като кандидат за столичен градоначалник на ПП, ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София".

По думите му Борисов вчера не са били обсъден управленската програма, помощта за Украйна, бюджетът, наводненията.

А после лидерът на ГЕРБ се върна на говоренето за това какви властови позиции са завзели от ПП, в т.ч. службите, като даде пример с НАП и "Митници" и отричайки партията му да има кадри в ключовите структури. Все пак стана ясно, че регулярните срещи са договорени и ще се осъществяват. Макар по думите му да не виждал особена полза - като даде за пример това, че Мария Габриел се е въздържала за намерението на Асен Василев да търси един милиард лева "счетоводно укрити" от Българския енергиен холдинг, но какво от това - от "Промяната" не са променили решението си.

"Категорично осъждам поведението на "Възраждане", свързано с агресията по отношение на инакомислещите - както те ги наричат, провокациите и езика на омразата" - лакониченбе по темата Борисов, след като вчера премиерът Николай Денков призова не само прокуратурата, но и партиите и президентът да вземат отношение за действията на прокремълската партия.