Родителите на Илон Мъск не харесват идеята за сблъсък на ринга между сина им и основателя на Facebook Марк Зукърбърг. Още в края на миналата седмица майката на Илон - Мей призова двамата милиардери да разрешат по друг начин конфликта си.

"Бийте се само с думи. В столове. На четири крачки разстояние. Печели най-забавният", написа тя в социалната мрежа на сина си Twitter.

В други туит пък обяви, че боят е отменен по нейно искане. Все още няма потвърждение от Мъск дали това е факт.

Пред британският в. "Сън" бащата на Мъск - Ерол Мъск - обясни защо според него това е лоша идея:

"Проблемът е, че ако този безумен бой се осъществи и Илон победи този човек, той ще бъде наречен побойник, защото е много по-тежък и по-висок... Докато, ако загуби, унижението ще бъде пълно... Илон губи и ако победи, и ако загуби."

Мъск в действителност е по-висок с близо 10 см от Марк Зукърбърг и е с няколко категории по-тежък. Зукърбърг има предимство по отношение на тренировките - в последната година основателят на социалната мрежа се занимава сериозно с бразилско джиу-джицу и вече има състезания и победи зад себе си. А и е на 39, докато Мъск навърши 51 години.

Основателят на Tesla обаче е тренирал карате, а отскоро също е започнал тренировки по бразилско джиу-джицу, което е ключово в мачовете в смесените бойни изкуства.

Мъск и Зукърбърг си уговориха среща в октагона през социалните мрежи. Първоначално размяната на реплики изглеждаше шеговита, но в крайна сметка и двамата потвърдиха, а Дейна Уайт - собственикът на най-голямата ММА промоция в света UFC - обяви, че мачът е страхотна идея и ще се случи.

Обсъжданията кой ще победи, симулирани с AI клипове на бой между двамата и безброй шеговити коментари изпълват социалните мрежи през последната седмица.