"Лудогорец" направи втори входящ трансфер часове, след като доста след края на сезона бе награден с 12-ата си шампионска купа.

В Разград пристигна испанският защитник Франциско Хавиер Идалго Гомес или известен повече като Сон, заяви клубът. Той идва от втородивизионния "Леванте", който през 2022 г. изпадна от елита, а наскоро не успя да се завърне и пак ще се подвизава в Сегунда.

Ръководствата на "орлите" и Леванте финализираха трансфера в четвъртък, като Сон междувременно премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете и направи първа тренировка на клубната база. Той ще бъде официално представен пред медиите в близките дни.

Сон е десен защитник, може да играе и вляво. Носил е екипите на испански отбора, като има сериозен опит в Примера. С екипа на клуба Валенсия в последните три сезона е записал 91 мача, като е отбелязал два гола.

"Трансферът в "Лудогорец" е голяма стъпка напред в кариерата ми. Щастлив съм, че ще играя в Европа. Идвам в тим, който е известен навсякъде и в който играят хора, които познавам", заяви Сон пред клубния сайт.

Той е вторият нов футболист в "Лудогорец" това лято. Преди него в отбора бе привлечен германският защитник Марсел Хайстер от унгарския "МОЛ Фехервар". Прави впечатление, че дотук се вземат само бранители - тимът изпитваше големи проблеми в тази зона през миналия шампионат. Предстои обаче да бъде трансфериран нападател, а може и двама, ако Кирил Десподов бъде продаден.