Матей Казийски отклони поканата да играе отново за националния отбор на България по волейбол, съобщи федерацията на официалния си сайт.

Треньорът Пламен Константинов няколко пъти разговаря с ветерана, убеждавайки го да се върне и да помогне за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Казийски намекна, че обмисля варианта отново да е национал, най-вече по време на финалните плейофи в италианското първенство, в което стана шампион с "Тренто". Остана впечатлението, че Матей ще се завърне, той дори намекна това, казвайки, че "се върви в тази посока". 

От своя страна Константинов остави до последния момент отворена вратата за завръщане. Двамата са разговаряли многократно, добави федерацията. 

През септември Матей Казийски ще навърши 39 години. При финалните разговори той изтъкна умората и притеснения за формата си преди предстоящия сезон в "Алианц" (Милано) след мачове в националния отбор през лятото и есента, казва още bvf.bg.

Казийски игра за България в периода 2005-2012 г. Най-големите му успехи са бронзови медали от Световното първенство и Световната купа, съответно през 2006 и 2007 г. Той се отказа през 2012 г. заедно с треньора Радостин Стойчев заради несъгласие в политиката на федерацията.