Седемкратният шампион Новак Джокович не даде сет на Яник Синер и за девети път в своята кариера ще играе на финал на "Уимбълдън" - 6:3, 6:4, 7:6(4) за 2:46 часа на централния корт.

Той може да вземе осма титла, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер. На това ще опита да попречи Карлос Алкарас, който също преодоля в три сета Даниил Медведев във втория полуфинал - 6:3, 6:3, 6:3. 

Защитаващият титлата си сърбин направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част брейкове нямаше, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм.

След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, но Джокович взе следващите три точки, за да направи обрат 4:3. Синер изравни 4:4, след което с нови три точки Жокера затвори мача.

За Джокович това ще бъде рекорден 35-и финал от Големия шлем, като той има 23 корони и по този показател е №1. Сърбинът и Алкарас играха страхотен полуфинал на "Ролан Гарос", спечелен от Ноле с 3:1 сета. В началото на третия - при 1:1, Карлито получи странен мускулен спазъм и до края не успя да се възстанови, като само доигра битката. Сега има шанс за реванш, но трябва да внимава и пази силите си срещу най-добрия в света.

Алкарас мина неочаквано лесно през Медведев

Той направи един пробив в осмия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част взе подаването на съперника си на два пъти, за да поведе с 2:0.

Единствено третата част беше малко по-оспорвана. Испанецът взе аванс от 3:0, след което между петия и осмия гейм двамата си размениха по два пробива.

В деветия гейм Алкарас сервираше за победата, успя да спечели много атрактивно разиграване и затвори срещата с първия си мачбол.