"Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив – ще получи санкция, ако се забави."

"Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене."

Това обяви в понеделник пред журналисти кметицата на София Йорданка Фандъкова за новото пренареждане на жълтите павета по бул. „Цар Освободител" в столицата. Това е вторият опит за пренареждане на жълтите павета пред парламента. При първия те бяха неравномерно наредени, имаше огромни разстояния между тях, бяха и на вълни.

Движението по бул. "Цар Освободител", в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "15 ноември" ще остане затворен до средата на септември. Паветата се пренареждат, почистват и се поставят на купчини.

Обходните маршрути за движение са през бул. "Васил Левски", в посока бул. "Патриарх Евтимий", бул. Ал. Дондуков", бул. "Сливница" и ул. "Оборище". Забранен е престоят на превозни средства на североизточната дъга на площад "Св. Александър Невски", между улиците "Оборище" и "Дунав".

Около 20 са големите обекти за реконструкция – по големи булеварди и по квартални улици, по които ще се работи през лятото, обяви още Фандъкова.

"Най-важните обекти за мен остават тези по разширението и изграждането на третия градски ринг – това е бул. „Филип Кутев“, който в момента се ремонти усилено, и бул. „Тодор Каблешков“, добави Фандъкова, която е в края на своя последен мандат като кмет.

На въпрос за издигането на проф. Вили Лилков за кандидат-кмет, Фандъкова каза, че го познава от много години и много го уважава. Работила съм с него в качеството му на общински съветник, защитавали сме каузи, споделям неговите политически виждания, така че мога да кажа само добри неща, каза тя.

А за кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Фандъкова беше уклончива. Течали събранията на структурите на ГЕРБ в София, които трябва да номинират кандидатите не само за кмет на столицата, но и за районни кметове и за общински съветници. Когато номинациите бъдат направени, щели да бъдат обсъдени на заседание на Изпълнителната комисия.