Успешната атака на украинците срещу Кримския мост (втора за последните 8 месеца) възмути руските пропагандисти. Те поискаха Кремъл да се разплати по възможно най-насилствен начин заради дързостта да се бомбардира конструкцията, свързваща Краснодар с незаконно окупирания от руснаците полуостров.

Главната редакторка на RT Маргарита Симонян се нахвърли срещу държава, която бе необосновано обвинявана от руския режим и за атаката срещу Кримския мост през октомври 2022 г. - Великобритания.

"Ако е истина, че атаката срещу Кримския мост е била извършена с помощта на британските специални служби, това прави ли Тауър Бридж легитимна цел? Според мен - да", обяви журналистката в "Телеграм".

В същата социална мрежа изля своя гибелен гняв бившият руски президент Дмитрий Медведев.

"Световният и нашият собствен опит показва, че е невъзможно да се бориш с терористи с международни санкции, сплашване или увещания.
Те разбират само езика на силата. Само лични и съвсем нехуманни методи.

Следователно е необходимо да се взривят собствените им къщи и къщите на техните роднини. Потърсете и елиминирайте техните съучастници, изоставяйки безвкусната идея за съдебен процес срещу тях. Но основното е да се унищожи висшето ръководство на терористичните формирования, в каквито и пукнатини да се крият тези насекоми.

Трудно е, но е възможно".

Най-популярният телевизионен водещ в Русия Владимир Соловьов се поинтересува как възнамеряват да реагират руските власти.

"Въпрос. "Банкова" (улицата, на която се намира украинското президентство) все още ли стои, или вече има гигантски кратер? Зданието на Върховната рада все още ли не е унищожено? Ами мостът над Днепър? Все още ли стоят?"

Терористът и бивш военен министър на сепаратисткото образувание ДНР Игор Гиркин насочи своята ярост в съвсем друга посока - към Кремъл.

"Няма какво да добавя към това, което написах след последния атентат на Кримския мост: "пак ще ударят". Пак ще ударят. По-голямо, от по-далеч, по-силно. Докато изумителните идиоти в Кремъл не се научат, че споразумения няма да има, че партньорите няма да ги разберат и да им простят и че войната трябва да бъде спечелена".