"Манчестър Юнайтед" обяви официално привличането на нов вратар - Андре Онана, който ще заеме мястото на оставения да напусне Давид де Хеа. 

Бившият страж на "Интер" подписа за пет години с опция за още една. Според британските и италиански медии английският клуб ще плати на миланския гранд около 51 млн. евро, като сумата може да достигне 55 млн.

Онана премина медицински преглед и тестове, подписа личния си контракт и догони новите си съотборници в Ню Йорк, откъдето започва лятното турне на "червените дяволи".

Камерунецът бе първи избор на Ерик тен Хаг, като двамата вече работиха заедно в "Аякс". Те напуснаха в Амстердам през м.г., като се отправиха в различни посоки - Онана отиде в Милано без трансферна сума. 

Африканецът има коренно различен стил от този на Де Хеа, договорът на когото на "Олд Трафорд" изтече и не беше подновен. Той обича да играе с топката в краката, като може да подава точни пасове дълбоко в половината на противника. Това крие и доста рискове, като е носило и проблеми на отборите му.

Той се забърква и в скандали извън терена. По време на Световното в Катар бе изваден от тима на Камерун след първия мач по "дисциплинарни причини". След това прекрати кариерата си в националния.

Онана е второто ново попълнение на "Юнайтед" това лято - след халфа Мейсън Маунт. Сега клубът се насочва към централен нападател и вече преговаря с "Аталанта" за младия датски национал Расмус Хьойлунд. Твърди се, че 21-годишният таран е договорил личните си условия с клуба и настоявал да бъде продаден, тъй като е фен на манчестърци.

А "Манчестър Юнайтед" има нов капитан - Бруно Фернандеш. Тен Хаг взе лентата от Хари Магуайър и я даде на португалеца. Той поясни, че ще го направи еднолично, няма да остави отбора да си го избира.

Фернандеш отказа оферти от Саудитска Арабия, за да остане на "Олд Трафорд". А ходът на треньора доведе до спекулации, че Магуайър вече и сам иска да си тръгне, след като е ясно, че не попада в сметките за нидерландеца за титуляр. По неофициални информации "Юнайтед" иска да се отърве от национала и е готов да изслуша оферти на цена около 40-50 млн. паунда. Вече са отхвърлени предложения за наем - например от "Уест Хем". 

Клубът е заинтересован само от продажба на доскорошния си лидер.