ЦСКА-София победи новака в елита "Крумовград" с 1:0 на стадион "Българска армия" в мач от втория кръг на Първа лига. На старта през миналата седмица тимът направи 0:0 срещу "Хебър", а сега му предстоят два мача срещу румънския "Сепси" в Лигата на конференциите.

Единственият гол бе и най-красивото изпълнение в мача - падна с ножичен удар на Тобиас Хайнц в 24-ата минута. Ясно е, че ще кандидатства за гол на сезона, тъй като подобни отигравания се виждат рядко по нашите терени.

Дебюти за отбора на Саша Илич направиха последното попълнение Данило Асприля - като смяна след почивката, както и защитникът Брайън Кордоба, появил се на терена заради контузия на Енес Махмутович.

Като титуляр започна новият нападател и звезда в селекцията Матиас Фаетон. Личи, че му трябва време за адаптация.

"Крумовград" остави добри впечатления, макар че не създаде чисти голови възможности, но отправи опасни удари. На неутралния зрител и феновете на дебютанта се понрави и "високата" преса, която създаде проблеми на "червените". Гостите не се затвориха, опитаха да се надиграват.

Голът успокои домакините, а в 38-ата минута Матиас Фаетон излезе на добра позиция с двойно подаване, я ударът му бе париран от вратаря Янко Георгиев.

Малко след почивката Фаетон по чудо не удвои, като уцели Георгиев, а в друга ситуация не успя да засече топката. В 83-ата минута резервите на "червените" Марк-Емилио Папазов и Станислав Шопов комбинираха добре и ударът на последния бе спасен от вратаря на "Крумовград".

ЦСКА 1948 с втора победа, срази "Пирин" с класика

Дни преди да дебютира в Европа, ЦСКА 1948 очаквано не се затрудни много срещу "Пирин" (Благоевград) - 3:0 в Бистрица. Младият талант Стоян Стоичков откри в 9-ата, а в 22-ата Педриньо удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка при центриране.

11-метров удар за гостите бе отменен след разглеждане на ВАР. Както и гол на Елитон за "червените". Все пак в добавеното време Георги Русев бе точен за 3:0.

ЦСКА 1948 е лидер в класирането с 6 точки, докато "орлетата" допуснаха втора загуба. Тимът приема в сряда ФКСБ ("Стяуа") на ст. "Васил Левски", а двубоят на ЦСКА-София със "Сепси" е на следващия ден.