Лионел Меси записа дебют като в холивудски филм за "Интер Маями", носейки победата на новия си отбор в добавеното време на мача с мексиканския "Крус Асул" - 2:1. Представеният преди дни аржентинец се разписа от свободен удар, след като очаквано се появи на терена след почивката.

Мачът се игра във Форт Лодърдейл, недалеч от Маями, и бе от груповата фаза на новия турнир Купа на лигите, в който участват тимове от САЩ и Мексико.

Меси влезе от скамейката в 54-ата минута и получи капитанската лента. Той бе фаулиран пред наказателното поле на съперника във втората минута на добавеното време и реализира, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.

След гола Лионел Меси изтича край страничната линия, за да го отпразнува с отбора и семейството си. Победата бе първа за "Интер Маями" от 23 май насам.

„Знаех, че трябва да отбележа. Това бе последната атака и трябваше да вкарам, за да не се стигне до дузпи, заяви величието след двубоя. - Беше много важно да започнем с победа, защото това е нов турнир и ще ни даде увереност занапред.“

Четирикратният шампион и реализатор №1 в историята на НБА Леброн Джеймс, тенисистката Серина Уилямс и риалити звездата Ким Кардашиян бяха сред популярните личности, които наблюдаваха на живо мача. На стадиона бе и Христо Стоичков, а също така съсобственикът на "Интер Маями" Дейвид Бекъм, придружен от своята съпруга Виктория.

„Когато видях, че получихме правото да изпълним пряк свободен удар, помислих, че така е било писано да завърши срещата. Много съм развълнуван за нашите фенове. Всички тези хора, които дойдоха да видят Лео да играе и да прави това, което може. Това е сбъдната мечта за всички на този стадион и всички в страната. Просто нямам думи“, коментира Бекъм, който има основна заслуга Меси да се озове в Америка.

Дебют за американския отбор направи и испанецът Серхио Бускетс. В клуба очакват и Жорди Алба - друга бивша звезда на Барса, а се говори, че се водят преговори и с Андрес Иниеста.

"Интер Маями" поведе в 44-ата минута с попадение на Робърт Тейлър, а "Крус Азул" изравни чрез Уриел Антуна в 65-ата.

Във вторник за тима предстои двубой с "Атланта Юнайтед" в опит да стигне до елиминациите в турнира.