ЦСКА-София уволни старши треньора Саша Илич и го замени със сънародника му Нестор Ел Маестро.

Смяната бе очаквана и за нея се заговори още в четвъртък вечер след поражението с 0:2 от румънския „Сепси“ в предварителния кръг за Лигата на конференциите.

Заедно с Илич са освободени помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович.

„Благодарим на всички тях за отдадеността и страстта, с които работиха. Признателни сме за колектива, който създадоха и който беше в основата на успешните ни мачове през изминалия сезон. Оставаме с изключително топли и приятелски чувства и винаги ще оценяваме подхода и отношението им към всички в клуба. На „Армията“ те винаги ще са добре дошли и радушно посрещнати!“, се казва в официално съобщение на клуба.

Оттам обаче допълват, че „във футболно отношение тимът буксува и има нужда от промяна“.

„Една година, един месец и 25 дни, благодаря, ЦСКА“, написа Илич на профила си в Инстаграм.

Малко по-късно „червените“ съобщиха, че начело на клуба застава Нестор Ел Маестро. Той вече бе начело на ЦСКА-София от юни 2018 г. до февруари 2019 г. Сърбинът бе освободен заради незадоволителни резултати. След това кариерата му не бе особено успешна. Той не успя да постигне никакви успехи в австрийския „Щурм“ (Грац), саудитския „Ал Таун“ и турския „Гьозтепе“.

Истинската фамилия на новия стар наставник на ЦСКА-София е Йевтич. Той обаче я променя в Лондон, където емигрира заедно с родителите си заради войните в бивша Югославия. Maestro на испански език означава „майстор“ или се използва като уважително обръщение към учител.