Съдът наложи постоянна мярка за неотклонение на сочения за нападател на 18-годишно момиче от Стара Загора, вследствие на което тя е била обезобразена и с нанесени психически травми - Георги Георгиев.

26-годишният мъж е обвинен в посегателство срещу бившата му приятелка. Малко по-рано през деня от обвинението обявиха, че ще поискат засържане под стража за закана за убийство. 

Младото момиче е със счупен нос и 400 шева по тялото, след 21 прорезни рани с макетно ножче.

Защитата, че ще обжалва решението.

Безпрецедентно районният съд не пусна журналисти в съдебната зала при гледането на мярката за неотклонение на Георги Николаев (Георгиев). Съдията поиска журналистите да бъдат изгонени и от коридора пред залата, съобщава БНТ.

Съдебна охрана, която е подчинена на Министерството на правосъдието, също спря журналистите. Прокуратурата не е поискала делото да се гледа при закрити врата.

Съдът не допусна журналисти дори при четенето на определението за мярката за неотклонение на Георги Георгиев. По закон този вид актове са публични и ограничаването на медиите е недопустимо, отбелязва обществената телевизия.

Повдигнатото обвинение по отношение на обвиняемия е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години.

Мотивите остават тайна.