След изхвърлянето в шахтата на напълно ненужния син талон - част от шофьорската ви книжка, се оказа че законодателят комай е "изхвърлил и бебето". Това поне установява Клуб Z в най-четения материал за деня - по следите на единствения стимул за дисциплинираните шофьори без нито едно нарушение.

А съдебната система получава пореден тежък имиджов удар по доверието - или по-точно остатъците от доверие, към нея. Оказва се, че авторът на двойното убийство край Лозен миналата година удушил момиче. Признал си пред полицията, а прокуратурата го подържала 72 часа и дори не поискала да е в ареста запостоянно. Делото му по същество още не е започнало.

В Гърция пък гражданското общество натисна държавата да измете от пясъка нахалните тамошни "алибеговци". Интересен детайл е, че има и арестувани кметове, издали разрешителните за кръчми върху плажа.

Докато сме на международното положение, да отбележим, че Русия вече се хвали с превзето (цяло!) едно село, а Литва и Латвия - две държави, които са отлично запознати с "братството" на Големия брат, предприеха различни рестрикции срещу официална Москва.

А "Манчестър Сити" ще похарчи рекордните за историята на футбола 90 млн. евро за защитник - хърватина Йошко Гвардиол. Нали уж сме твърде малки на Балканите и затова не успяваме в големия футбол?