Тежка катастрофа, предизвикана от 22-годишен водач, отне три живота късно снощи. Двама са в болница в тежко състояние.

Инцидентът е в района на бензиностанция "Шел" между Ловеч и Плевен.

Минути преди полунощ и на мокра пътна настилка... 

"... на дясна крива лек автомобил "Ауди", пътуващ в посока към гр. Ловеч, с водач 22-годишен мъж от Ловеч е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал удар в движещия се в посока от гр. Ловеч към гр. Плевен лек автомобил "Фиат", управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на „Фиат“-а и двама пътници от „Ауди“-то - мъж на 32 години и жена на 21 години", става ясно от съобщението на прокуратурата.

Водачът на лекия автомобил „Ауди“ и 20-годишна пътничка от същото превозно средство са настанени в болница в тежко състояние.

Ето и съобщението на прокуратурата:

Окръжна прокуратура-Ловеч ръководи разследване по досъдебно производство във връзка с настъпило през нощта на 07.08.2023 г. тежко пътнотранспортно произшествие с трима загинали и две други пострадали лица.

По първоначални данни на 7 август около 23,56 ч. на път II-35 Ловеч-Плевен (при км 35+700 в района на бензиностанция „Шел“) при мокра пътна настилка и на дясна крива лек автомобил "Ауди", пътуващ в посока към гр. Ловеч, с водач 22-годишен мъж от Ловеч е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал удар в движещия се в посока от гр. Ловеч към гр. Плевен лек автомобил "Фиат", управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на „Фиат“-а и двама пътници от „Ауди“-то - мъж на 32 години и жена на 21 години. Водачът на лекия автомобил „Ауди“ и 20-годишна пътничка от същото превозно средство са настанени в болница в тежко състояние.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 3 вр. чл. 342, ал.1 от НК.

Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.