Младеж е набил възрастен мъж край Видин заради бавно шофиране. За поредния случай на първобитна дивашка агресия съобщава Нова тв.

След като го ударил и го бутнал, агресорът се качил в автовоза, който управлявал и си тръгнал. 60-годишният човек е откаран към София със счупен таз.

Нападението се случва на 7 август, на главния път Е-79 край разклона за Дунавци. Предполагаемият извършител е задържан на няколко километра от местопрестъплението.

Битият мъж се движел по пътя, заедно с жена си. Автовозът ги изпреварил, заяви прокурор Райна Петрова. Тъй като маневрата била опасна, двете превозни средства спрели, за да предовтратят сблъсък с насрещна кола. Шофьорите слезли, а този на автовоза започнал да крещи, блъснал потърпевшия с гърди в гръдния кош, след това го ударил с юмрук в лицето.

60-годишният мъж паднал и си счупил таза. Шофьорът на автовоза избягал. Понеже явно е доста "умен" - бил спрян на входа на Монтана от полицията.

Предстои Районен съд Видин да поиска постоянна мярка „задържане под стража” спрямо агресивния мъж, казват от държавното обвинение.

Ако бъде признат за виновен, законът предвижда от 2 до 10 години лишаване от свобода за нанасяне на средна телесна повреда. Има и второ обвинение за хулиганство при управление на МПС.

Нападателят е неосъждан, но за 5 години, откакто е шофьор, има 12 издадени наказателни постановления и 25 фиша.