Автокрадецът, с прякор Руснака, който бе задържан вчера пред фотообективите от тежки полицейски части, опитал на 1 август противозаконно да отнеме Мерцедес. Това става ясно от съобщение на Районна прокуратура, която сега се заема с Н. А. 

За целта ползвал отвертка, но...

"... опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – обвиняемият е бил забелязан от собственика на колата."

Както и вчера бе съобщено, Руснака е излязъл едва в началото на годината от затвора, къдто е лежал за наркотици. Затова сега е задържан за 72 ч от прокурор, а ще му се иска и постоянен арест от съда.

Ето и съобщението в оригинал:

Софийска районна прокуратура обвини и задържа до 72 часа мъж за опит за кражба на автомобил

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност за опит за кражба на автомобил мъж, роден в Руската Федерация.

На 01.08.2023 г. около 04,15 ч. пред блок в гр. София, обвиняемият Н.А. чрез използването на отвертка е направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил марка „Мерцедес”. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – обвиняемият е бил забелязан от собственика на колата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал.2, т.3, вр. ал.1, вр. чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.18, ал.1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10  години.  В хода на разследването Н.А. беше задържан при акция на СДВР и групата „Кобра“.

Н.А. е осъждан многократно. Предвид възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.