Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност поппевицата Белослава за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от прокуратурата.

"На 11 юли, около 03:15 ч., тя е шофирала автомобила си и е спряна за проверка. Тестът с дрегер е показал концентрация на алкохол в кръвта 1,25 на хиляда. Певицата е отказала да даде проба за изследване в болница.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването до момента са разпитани свидетели, приобщени са справки и други относими документи. Разследването по случая продължава", пишат днес от държавното обвинение.

Както е известно - наличието на алкохол над 1,2 промила е престъпление по НК, а не административно нарушение. След последните промени в НК, които - макар и критикувани - вече са в сила, полицията би отнела и автомобила й.

Както и Клуб Z писа, случката бе съпороводена с медиен шум - освен невероятните версии на самата певица, имаше публикации, че дрегер тестовете на МВР не били калибровани и са негодни. Нещо, което бе официално опровергано по-късно.