"Черно море" постигна победа над "Лудогорец" с 1:0 в мач от шестия кръг на Първа лига и си върна първото място в класирането. "Моряците" и "Локомотив" (Пловдив) имат по 16 точки, а "Берое" е с 13 т.

Цветомир Панов реализира с техничен диагонален удар в 56-ата минута.

Домакините надиграха съперника си, като пропуснаха да решат спора и по-рано. Игор Пластун от "орлите" получи червен картон за нарушение след разглеждане на ВАР в добавеното време. Малко след това се стигна до нервни изблици между скамейката на гостите и част от публиката.

Бърнард Текпетей бе провокиран и едва удържан, а играта бе спряна за няколко минути. Дори щабът на варненци, начело с треньора Илиан Илиев, скочи да озаптява побеснелите запалянковци на "Черно море". В крайна сметка страстите бяха укротени и двубоят се доигра, а заради дейно участие в размяната на реплики червен картон получи и Матиас Тисера от "Лудогорец".

Шампионите изглежда бяха поотпуснати след убедителния успех над "Астана" в Лигата на конференциите и с мисъл за мачовете с "Аякс", но платиха цена с втората си загуба от началото на сезона.

Текпетей стреля от свободен удар в началото, а след рикошет едва не падна гол. След това близо до попадение бе и Руан Круз. Преди почивката "Черно море" също имаше добри шансове, макар и не толкова чисти, но поне успя да притъпи устрема на съперника си и да го поразколебае.

Така в началото на второто полувреме и поведе в резултата, което имаше много голям психологически ефект.

Последваха още опасности пред вратата на "лудогорци". При най-чистата възможност Матеус Машадо бе близо до втори гол, но вратарят Симон Слуга парира шута му отблизо.

ЦСКА-София взе глътка въздух във Враца

Това е първа победа на тима под ръководството на Нестор Ел Маестро - 2:0 над "Ботев" във Враца. Дюкенс Назон откри в 5-ата минута, а в 84-ата Тобиас Хайнц удвои. В следващия кръг предстои гостуване на "Черно море" на "Българска армия".

Продължава отличното представяне и на "Крумовград", който би "Ботев" (Пловдив) с 2:1 под тепетата, където бе символичен гост, тъй като там играе и домакинствата си, макар и в "Коматево".

"Канарчетата" все още са без победа на ст. "Христо Ботев", който никак не им носи успех, откакто се завърнаха там.