Досегашният кмет на Перник Станислав Владимиров ще участва в изборите на 29 октомври като кандидат на новорегистрираната партия "Движение за просперитет на Перник". Това оповести самият той днес. 

Владимиров няма да отхвърли ничия политическа подкрепа от една или друга партия и симпатизантите ѝ. 

От "Движение за просперитет на Перник" ще огранизират пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси, свързани с местния вот на 29 октомври. 

Владимиров бе издигнат като кандидат за кмет през 2019 г. от "БСП за България". Той беше един от малкото кметове на областни градове, които партията спечели тогава. По-късно обаче Владимиров стана едно от популярните лица на БСП, които влязоха в открит конфликт с лидерката Корнелия Нинова. Той нееднократно настояваше за оставката ѝ, както и за смяна на ръководството. В началото на тази година Владимиров обяви, че напуска доброволно соцпартията. Решението си обоснова като продиктувано от влошената комуникация, атмосферата в БСП той определи като "токсична".  

През юни в местната организация на ГЕРБ в Перник се появи предложение партията да подкрепи Владимиров и да не издига свой кандидат. Официално решение за това няма, както и кой ще е кандидатът на ГЕРБ.