Здравейте, шахматисти. Тия дни голям рев се изрева за това, че НАШЕТО момиче Нургюл (акцентираме на нашето, докато побеждава по стара българска традиция) е било само в Баку и се е прибрало с рейс от Истанбул. По принцип по-удобно е човек да пътува със самолет, но напоследък това ми се струва твърде неприятна опция. А национална гордост като хубавата и умна Нургюл трябва да бъде пазена. Защо са опасни самолетите ли?

Например оня ден Пригожин си взе личния самолет, за да лети за Петербург и какво стана? Самолетът падна. Няколко дни по-късно Божков, поучен от станалото с Пригожин, взе редовните линии, а не частен самолет, и какво стана? Арестуваха го. Затова в момента не препоръчвам на никого да лети със самолет, а когато става дума за национално ценни хора като Нургюл, всички трябва да впрегнем сили и да я пазим. Как точно можем да опазим това прекрасно момиче? Ами като по никакъв начин не се натискаме ние като народ и ние като държава да й организираме нещата. Че ако държавата организира.... знаем какво ще стане, нещо като реденето на жълтите павета. Не става от първи път, ама и от пети път пак не става. Така че да оставим Нургюл да побеждава и само да ѝ се радваме, без да даваме акъл, приятели шахматисти.

Що се отнася до другите теми на седмицата – Пригожин и Божков, мога само да ви посъветвам да се обирате малко. Пригожин се опъна на Путин и отмъщението го сполетя бързо. Трактора реши, че е по-силен от Черепа и също пострада, при това безвъзвратно. Между другото аз съм от тези, които не вярват, че някога ще се разбере кой е убил Алексей Петров. Мога само да допусна, че това, което имаме като държава, не е съвсем без участие в тая работа. Защо мисля така ли? Ами четири пъти опитваха да отстранят доцента, чак на петия успяха. Нещо като с жълтите павета. Което ни дава повод и за известен оптимизъм, що се отнася до паветата поне.

Но иначе препоръката ми да се пазите си остава, скъпи шахматисти. В уличните схватки между шахматисти и борци обикновено борците имат повече предимства. А пък с дразненето на Путин съвсем си играете с късмета... За една разходка почти до Москва убиха Пригожин, защото унизи Кремъл. Еми смятайте какво ще стане, ако съборим МОЧА. Путин може да изстреля направо атомните ракети срещу стадион „Васил Левски“. Питайте неговите хора – и Костя, и Маяма, и Радев са наясно, че трябва да се страхуваме и те се страхуват. И пазят МОЧА, пазят... А и сигурно е много неприятно, ако си на работа за Кремъл, да видиш какво се случва с ония, които не си вършат задълженията съвестно. То и при мутрите е така, де. За няколко месеца си отидоха част от последните оцелели, накрая наистина ще остане сал един Череп от цялата тая кохорта. Което е доста символично. И ще ни останат само наследниците им с бели якички и по-безобидни селскостопански прякори. И Путин, разбира се.