Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа дядото на загиналото дете в село Прилеп. Той е с инициали С.Д. и е на 47 години.

Мъжът е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 57-годишен шофьор от Аксаково, който неволно блъснал внучето му, съобщават от държавното обвинение.

Засега квалификацията е по един от най-тежките членове от НК - чл. 115, който предвижда и доживот без замяна.

Ужасяващата случка стана вчера. По време на преминаване през сунгурларското с. Прилеп  - част то Ришкия проход, водачът на камион "Сканиа" неволно прегази 6-годишното момченце.

По първоначални данни детето е било без надзор и е излетяло изненадващо на пътното платно.

Наблизо обаче празнуват "курбан" роднини от 3 фамилии, като част от тях са гости от Сливенско.

Те веднага се саморазправят с водача, така че той умира на място - още в кабината. Негов спътник успява да избяга и звъни на полицията.

Първоначално бе съобщено, че са задържани седмина, но после 4-ма станаха свидетели, а 3-ма останаха в ареста.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който е нанесен удар в областта на левия прасец на жертвата. Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Още при първоначалните информации бе казано, че дядото е криминалнопроявен и осъждан. Цялата компания е била под въздействие на алкохол, въпреки сравнително ранния час на случката - 15 ч. в понеделник.