„Нечовешко е да искаш да излезе дете, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност."

Това обясни в сряда сутрин по Нова тв съветникът в Министерството на отбраната Мустафа Емин, който вчера беше обвинен от медицинска сестра от "Пирогов", че е искал да изкарат от шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което не било в тежко състояние.

"Двама доктори ми обясниха добре, защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа още Емин.

„Отричам внушенията, които се твърдят”, повтори той като добави, че иска да се направи проверка, да се видят камери и да се огласят резултатите.

По разказа му съпругата му му звъннала, че малкато им дете е паднало и си е ударило челото в ръба на масата. Отишли в поликлиниката в „Люлин”. Оттам ги препратили в „Пирогов”.

"Наредихме се както е стандартната процедура. За почти 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко разговора с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, защото се оказа, че от 5, съм взел само един. На излизане ме попитаха как е името ми. Представих се, не казах откъде съм. След това излезе публикацията на тази госпожа”, каза още той.

Според него медицинската сестра, чийто разказ се появи и на фейсбук страницата на болницата, въобще не е била свидетел на ситуацията. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите.

„Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре информирана, малко да е преувеличила”, смята той.

„Не съм се представял като съветник на министъра на отбраната”, каза Мустафа Емин. Отрича и да е заплашвал някого с министъра на здравеопазването.

Два пъти споменал „министъра”.

„Първия път, когато една от лекарките ми обясни, защо е толкова бавна процедурата. И аз ѝ казах, че това трябва да стигне до хората, които вземат решения, за да улеснят процедурата. Втория път, когато един от лекарите ми каза, че е приятел с министъра. Аз му казах - идеално, кажете му защо е бавна системата”, обясни той.

Политикът от "Да, България" настоява за проверка.

„Когато си тръгнах, жената ме попита за моето име. Аз нямам какво да крия. Като напишете Мустафа Емин в социалните мрежи, не са много хората в България, които се казват Мустафа Емин. След това е имало време да изчислят заслужава ли си да бъде атакуван. Има ли политическа логика в това да атакуваме този човек (В публикацията си медицинската сестра освен разказ за случилото се по нейните думи, има и оценка за "господаря от Рибново". Мустафа Емин е известен като създател на местна организация на "Да, България" в доминираното от ДПС селище-бел. ред. ). Това са всичко спекулативни неща, които трябва да бъдат установени от проверка. Тази проверка трябва да бъде на „Пирогов” и на инспектората към Министерството на здравеопазването. Резултатите от тази проверка трябва да бъдат оповестени публично”, поиска Емин.

„Истината е, че не съм се опитал по никакъв начин да се възползвам от служебното си положение”, повтори той няколко пъти.