Петър Хубчев, един от Четвъртите в света, също така бивш треньор на "Берое", "Левски" и националния отбор, води битка с рак, съобщи Стилиян Петров на пресконференция за организирания от него "Мач на надеждата" на 6 септември.

Не стана ясно какво точно е заболяването на бившия защитник и в каква фаза. Самият Петров пребори остра левкемия преди години и основа фондация. Това е и целта на събитието, в което се срещат световни и български звезди от близкото минало на стадион "Васил Левски" идната седмица.

Стилиян обяви, че прекарва последните месеци с Хубчев и стана ясно, че всячески опитва да му помага. Той започна да говори за случая с това, че един от емблематичните номер 5 на българския футбол страда от тежко заболяване и се нуждае от морална подкрепа.

Поради това в 5-ата минута на мача на 6 септември играта ще бъде спряна и ще има ръкопляскания от трибуните и терена.

Петров призова същото да се случи и в предстоящите двубои в Първа лига. До него на брифинга седяха Красимир Балъков, Георги Пеев и Христо Янев - все бивши съотборници. Те също изказаха подкрепа на Хубчев.

Петър Хубчев е роден на 26 февруари 1964 г. Започва кариерата си в "Осъм" (Ловеч), той е роден в този край. След това играе в "Левски", "Хамбургер ШФ" и "Айнтрахт" (Франкфурт). Национал е на България в периода 1984-1996 г.

Години наред работеше като треньор в Германия (най-вече помощник и начело на дублиращи отбори). След това предвождаше "Поморие", "Ботев" (Пловдив), "Берое", "Левски" и отново "Берое" през миналата година.

В периода 2016-2019 г. беше национален селекционер.