Световен шампион и рекордьор във Висшата лига са сред новите шест величия на футбола, които ще се включат в "Мача на надеждата" на Стилиян Петров на 6 септември. 

Световният и европейски първенец с Франция Юри Джоркаеф, рекордьорът по мачове във Висшата лига Гарет Бари и бившият испански национал Гайска Мендиета, някога капитан на "Валенсия", ще подкрепят благотворителната инициатива на Стилиян.

Той обяви двубоя миналия понеделник, а седмица по-късно започнаха да валят потвържденията. Мачът се организира от фондацията на Петров, а събраните средства ще отидат за лечение на онкоболи в български клиники. Припомняме, че самият Стилиян се справи с остра левкемия, докато бе част от "Астън Вила".

Начело на световната селекция е Мартин О'Нийл, който тренираше халфа в "Селтик" и "Вила". Първите потвърдени още преди седмица бяха Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

Треньор на българския звезден състав ще е Димитър Димитров-Херо, а там фигурират Христо Стоичков, Наско Сираков, Мариян Христов, Димитър Бербатов и Мартин Петров. Днес към тях бяха прибавени Георги Пеев, Милен Петков и Христо Йовов.

Стилиян Петров ще носи последователно фланелки на всички отбори, в които е играл професионално - "Монтана", ЦСКА, "Селтик", "Астън Вила" и националната.