Няма абсолютно никакво значение какво говори акад. Денков, важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Това заяви пред журналисти в Неделино президентът Румен Радев. Държавният глава присъства на откриването на 22-ия Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.  

Според него признанието на Бойко Борисов от днес, че е имало среща с Алексей Петров за формирането на редовен кабинет, е "признание, че държавата се управлява задкулисно".

"Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, когато държавата е слаба, мафията е силна", заяви държавният глава.

"Затова и управляващата коалиция не чува гласа на хората и по отношение на смяната на националния празник. На Шипка вече заявих, че 3 март е червената линия на народното търпение. Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства", добави той. 

„Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта”, рече Румен Радев.

Според него това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от самите принципи и норми на правене на европейска политика. 

Относно оставката на главния секретар на МВР, държавният глава коментира, че това е "поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и дори лични цели".