Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на САЩ - 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 срещу Александър Зверев. Първата ни ракета отстъпи за шести път в седем мача с германеца, като три от загубите са тази година.

12-ият в схемата ще срещне шестия поставен Яник Синер в четвъртия кръг, италианецът отстрани Стан Вавринка с 6:3, 2:6, 6:4, 6:2.

Григор Димитров (номер 19) демонстрира много високо ниво в първите два сета, които продължиха два часа и 30 минути. Не и в следващите два обаче.

В началото Димитров допусна пробив за 1:2, но веднага възстанови равенството и след 6:6 се стигна до тайбрек. В него Григор Димитров бе неудържим, поведе с 5:0 и спечели със 7:2.

Първата ни ракета стоеше добре и във втората част, дръпна с 3:2 след пробив и го затвърди за 4:2, отразявайки опитите на Зверев да изравни. Тук бе пропуснат златен шанс сетовете да станат 2:0. Германецът стигна до обрат след три поредни гейма до 5:4 и сетът отново бе решен след тайбрек.

Григор Димитров не успя да се възползва от два сетбола (отново отлична възможност!), докато Александър Зверев стигна до победното 10:8 при втората си възможност.

Последва коренно различен трети сет за българина, който допусна два пробива и изостана с 0:4, губейки в крайна сметка с 1:6 за 29 минути, след като германският тенисист оползотвори втория си сетбол за трети брейк.

В паузата се наложи медицински таймаут, тъй като Димитров поиска и получи помощ от физиотерапевтите в съблекалнята, а след няколко минути се завърна на корта.

Личеше, че българинът изпитва физически проблеми, допускаше повече грешки. Въпреки това той опита да се бори. Отрази четири точки за пробив във втория гейм преди Александър Зверев да реализира петия си шанс и да поведе с 2:0, а след това и с 3:0. Българският тенисист стигна до първи гейм в сета за 1:3, след като спаси две точки за пробив. Това обаче не бе достатъчно срещу уверения Зверев, който спечели следващите три гейма и ликува след 6:1 и крайното 3:1 сета.

Григор Димитров изпрати турнир, в който за първи път в кариерата си обърна мач от 0:2 сета, а след това срази Анди Мъри. Все пак той подобри представянето си спрямо предишните три участия на US Open. За физическите му проблеми влияние може би оказаха последните контузии, както и това, че доскоро бе играл малко.