Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Антони бе изваден от състава на бразилския национален отбор за предстоящите световни квалификации заради обвинения в домашно насилие от страна на бившата му приятелка, инфлуенсърката Габриела Кавалин. 

Футболната федерация на Страната на кафето обяви това в официално съобщение. Срещу крилото се води разследване в родината му още отпреди месеци, когато Кавалин направи първите си разкрития за доста турболентната им връзка.

Наскоро тя оповести нови - играчът така я блъснал в гърдите, че след това трябвало да си прави операция за наместване на силикона. Заради скандал и счупена чаша наранила пръст на ръката си, който прокървил, била обиждана, заплашвана, заключвана и унижавана многократно и т.н., и т.н. Диджейката все не намирала сили да напусне Антони. 

"В резултат на фактите, които бяха разкрити в понеделник, включващи нападателя на "Манчестър Юнайтед" Антони, които също така трябва да бъдат разследвани и за да бъде предпазена предполагаемата жертва, националният тим на Бразилия и футболната федерация спортистът бе изваден от състава", се казва в позицията на местната централа.

От федерацията обявиха още, че 23-годишният футболист ще бъде заменен от Габриел Жезус ("Арсенал") за мачовете срещу Боливия и Перу.

Футболистът отрече обвиненията в профила си в Инстаграм в понеделник. Той потвърди, че връзката му с Габриела е била проблемна, но заяви, че никога не е употребявал насилие срещу нея. Разпитван е от властите в родината си, готов е да съдейства докрай.

Проблемите на "Манчестър Юнайтед" нямат край

Антони може да се окаже пореден проблем за "Манчестър Юнайтед", който с него в състава загуби от "Арсенал" с 1:3 в неделя и вече има две поражения във Висшата лига този сезон.

Заради дело за домашно насилие клубът реши да прати под наем в испанския "Хетафе" Мейсън Гринууд. Бившият национал на Англия се размина с присъда, тъй като приятелката му оттегли обвиненията, а двамата отново са заедно и имат дете. "Юнайтед" обмисляше да върне нападателя в състава си, но заради големия обществен отзвук (все пак той не бе оправдан) се отказа и в крайна сметка - поне засега, младокът се озова в Ла Лига.

В неделя пък треньорът Ерик тен Хаг обяви, че Джейдън Санчо е изваден от състава за гостуването на "Арсенал" заради това, че не се представял на ниво в тренировките. Англичанинът отвърна с гневно изявление в социалните мрежи, в което заяви, че нямало да позволи по негов адрес да се говорят неистини. Той написа, че бил "жертвено агне" и че липсата му от състава се дължала на "други фактори", за които не искал да говори.