След бедствието в Община Царево, при което загинаха четирима души, Бургаската окръжна прокуратура започна разследване по чл. 123 от Наказателния кодекс (престъпна небрежност, б.р.), съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Съдържанието на цитирания член от НК гласи, че се наказва лицето, което допусне причиняване на смърт другиму, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващи източник на повишена опасност", каза Чинев.

Специален фокус на разследването ще бъде не само документацията, но и всички строително-монтажни дейности по изграждането и експлоатацията на моста в град Царево, на който загинаха четирима души.

"Направен е оглед на местопроизшествието, както и на телата, които бяха намерени. Направен е основен първоначален оглед на моста както и допълнителен последващ такъв", уточни прокурор Чинев.

За оглед на моста е бил използван и дрон, предстои да бъде назначена техническа експертиза. Яснота за механизма на случилото се ще бъде дадена едва след изготвянето ѝ, стана ясно от думите на окръжния прокурор, цитиран още от БТА. 

При наводнението в Община Царево живота си загубиха четирима души - председателят на Районния съд в Царево Мария Москова, нейната дъщеря и двама мъже. Всички те са преминавали по моста, обект на разследването, когато са отнесени от придошлата вода, припомня БТА.