Три автомобила са прегазили и убили на място мъж на Околовръстното шосе на София. Късно снощи БНР съобщи, че има случай с блъснат човек край Казичене.

Дошлите на място екипи от полиция и медици само установили, че човекът е починал. Той е на 31 години.

Според първоначалната информация, оповестена официално от МВР, младият мъж е бил легнал на средата на пътя до Казичене.

Заради инцидента пътят в посока "Цариградско шосе" остана затворен за часове, докато се извършваха огледи и други действия по разследването. Екипи обхождаха целия район и поляните около пътя - да не би да открият някакви важни улики.

Движението е било напълно възстановено чак около 6:00 часа тази сутрин.

Абсурди: пиян кара атракционното влакче в Слънчев бряг. Не за първи път!

БТА съобщава за абсурден инцидент, вследствие на който полски турист на 59 г. е настанен в болница, след като се блъснал в атракционно влакче с няколко вагона, превозващо курортисти. Инцидентът е станал на алея в "Слънчев бряг", съобщава Областната дирекция на МВР-Бургас.

Водачът на влакчето е 46-годишен мъж от Смолян. Направеният тест за наличие на алкохол е бил положителен - 1,12 промила; отказал е обаче да даде кръв за химичен анализ - масова практика в последните години.

Пострадалият полски турист е без опасност за живота - с травма на главата.

По първоначални данни туристът е управлявал велосипед, изгубил е равновесие по време на движение и при разминаване се е блъснал в туристическо влакче.

БТА припомня, че през лятото на м.г. при инцидент с туристическо влакче в курорта пострада английска туристка. Тогава влакчето, отново управлявано от водач, употребил алкохол, се блъсна в магазин. Английската туристка беше клиентка в магазина.

Статистиката за отминалото денонощие на КАТ също е лоша - петима души са загинали, а 36 са ранени при пътни инциденти в страната на 11 септември.

Тежките произшествия са 29. 

В София са станали две тежки и 21 леки пътнотранспортни произшествия. Загинали са двама души. 

От началото на месеца в страната са регистрирани 246 тежки пътни произшествия, 16 души са загубили живота си, а 321 са били ранени. От началото на годината е имало 4768 произшествия. Загинали са 359 души, 6266 са пострадали.