Срещу печалноизвестния Васил Михайлов - син на доскорошния зам. окръжен прокурор на Перник (а сега - все още прокурор), тече поредно досъдебно производство. Този път то е за закана за убийство, става ясно от съобщение на държавното обвинение.

По традиция всички прокурори от Перник са си направили отвод и с личното разпореждане на Борислав Сарафов делото е преместено в София.

В дома му текат претърсвания и изземвания, става ясно още.

"В Районна прокуратура-Перник е постъпил сигнал от Б.Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство."

Иначе казано, на фона на и без това сложната си прокурорско-съдебна ситуация, тийнейджърът, който е под домашен арест, "особено умно" е звънял по телефона да заплаши жената - деяние по чл. 144 от НК.

По-късно през деня дойде информация от Софийската районна прокуратура, че Васил Михайлов е обвинен за четири закани за убийство на приятелката му.

В един от случаите момичето е било ударено от Михайлов. Първият случай на заплаха е бил още когато той бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли т. г. и на 21 юли т.г.

Предстои прокуратурата да поиска от съда прокурорският син да бъде задържан за постоянно в ареста.

Както и Клуб Z многократно писа, оказва се, че Михайлов - тогава 18-годишен - повсеместно е тероризирал целия град с побоища и хулигански прояви (и не само Перник - има и дело край морето). Но от това не са настъпили никакви последствия за него.

Сред "геройствата" му има и как пребива действащ полицай, докато приятели го снимат с телефоните си.

Към момента той има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 г. до юни 2022 г. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. 

Масово в миньорския град магистратите са си правили отводи, а жертвите са си мълчали. До 11 юни миналата година, когато пред ресторант пребива 61-годишния уважаван бивш футболист от града Румен Андонов.

Тогава прокуратурата рязко се "събуди" и тръгна каскада от дела срещу него - това обаче стана, чак след като жената на Андонов се осмели и излезе с лицето си по телевизиите и разказа за издевателствата.

Тя обаче се казва Марияна Николова, т. е. - заплашената сега с убийство жена е друга. Наши източници казаха, че случаят е от интимен характер - новата му жертва е бившатга му приятелка.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата от днес:

Софийска районна прокуратура ръководи досъдебно производство за закана с убийство спрямо жена от гр. Перник

Софийска районна прокуратура (СРП) ръководи досъдебно за закана с убийство, отправена спрямо жена от гр. Перник.

Досъдебното производство е образувано от Софийска районна прокуратура след като в Районна прокуратура-Перник е постъпил сигнал от Б.Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство. По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура-Перник е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор на Република България, с което е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК и е образувал досъдебно производство.

В хода на досъдебното производство се извършват обиск и претърсвания и изземвания на адрес в гр. Перник.

Разследването по случая продължава.