Група "Търти секъндс ту Марс" издаде нов албум - It's the End of the World But It's a Beautiful Day, с песни, родени от пандемията, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

Актьорът Джаред Лето каза, че той ще изненада много хора. Песните са оптимистични, въпреки чувството за обреченост.

"Наистина ми се струва, че той представя къде се намираме като планета, като хора", казва Джаред Лето, който сформира групата с брат си Шанън.

"Продължавате да чакате лудостта да свърши. Но има само още един ден. И понякога е лесно да забравите, че животът е пълен с обещания, надежда и красота."

Въпреки дългото си заглавие, шестият студиен албум на групата е изпълнен с по-кратки песни от обикновено. Стилът се отклонява от характерния им извисяващ се звук.

"Това е важен албум за нас. Имаме чувството, че сме съвсем нова група, сякаш сме отново в началото и това е вълнуващо място да бъдеш в шестия си албум," казва Лето.

"Ние наистина пробваме нови творчески неща и отиваме на места, на които не сме били досега. И мисля, че много хора ще бъдат изненадани."

Музиката предложи на Лето, носител на "Оскар" и "Златен глобус", нещо, върху което да се съсредоточи, докато стачката на актьорите продължава.

Джаред Лето и брат му започват работа върху албума в началото на пандемията от COVID-19. Двамата са в различни градове - Джаред в Невада, а Шанън - в Сиатъл. Първите песни са мрачни - за изолацията, но след това се отърсват от тези чувства и преминават към надежда и оптимизъм.

Джаред Лето е сред малкото с успех както в киното, така и в музиката. Два албума на групата достигат до топ 10 на класацията "Билборд 200".