"Локомотив" (София) победи "Славия" с 2:1 в "малкото" столично дерби от 9-ия кръг на Първа лига. „Железничарите“ вече имат в актива си 9 точки и се изкачиха на 11-а позиция. "Белите" заемат 14-ата с едва 4 пункта, като натрупаха вече пет поредни загуби.

Това отново засили слуховете за уволнение - или напускане на старши треньора Хосе Мария Бакеро, легенда в първия "Дрийм тим" на "Барселона" заедно с Христо Стоичков. Той се размина с това преди паузата за националните отбори, но кризата в "Овча купел" продължава. След двубоя феновете на "Славия" поискаха оставката на Бакеро, който излезе от страничен вход на стадион "Александър Шаламанов".

А Локо взе глътка въздух, при това в официалния дебют на новия треньор Данило Дончич, заменил напусналия (също за слаби резултати) Стойчо Стоев.

В 34-ата минута Симеон Мечев откри резултата в полза на "Локомотив", а в 70-ата Стив Траоре удвои. В 77-ата минута Галин Иванов върна един гол.

В 13-ата минута гредата спаси гостите, след като Галин Иванов отправи техничен удар от границата на наказателното поле.

Седем минути по-късно вратарят Александър Любенов и Виктор Генев се удариха при центриране от корнер, което доведе до травма в главата на защитника. Той получи помощ от медицинския екип на терена, след което беше откаран с линейка в болница.

В 34-ата "Локомотив" излезе напред в резултата. Ивайло Найденов центрира отдясно, а топката стигна до непокрития Бруно Франко, който върна към Симеон Мечев и той с удар от въздуха матира Светослав Вуцов.

В 39-ата минута Ивайло Найденов с глава пропусна да отбележи второ попадение за „червено-черните“.

На полувремето Хосе Мария Бакеро извърши цели три смени в опит да промени събитията на терена.

В 60-ата минута Стив Траоре получи прати пас от Красимир Станоев и прати топката в лявата греда. В 66-ата минута Любенов направи отлично спасяване след удар на Мартин Сораков. Четири минути по-късно "Локомотив" удвои аванса си. Найденов със страхотен пас изведе Стив Траоре, който се измъкна от Венцислав Керчев и преодоля Светослав Вуцов.

В 77-ата минута "Славия" се върна в мача. Ертан Томбак центрира отдясно, а Галин Иванов с глава порази целта.

В добавеното време Калоян Кръстев беше изведен сам срещу Вуцов, но пропусна.

"Лудогорец" се спаси в добавеното време срещу "Ботев" (Пловдив)

"Лудогорец" виждаше как губи с 1:2 от "Ботев" (Пловдив) у дома, но се докопа до 2:2 с гол на Якуб Пьотровски в 9-ата (!) минута на добавеното 7-минутно продължение.

Шампионите изиграха първия си мач след трансфера на капитана си Кирил Десподов в гръцкия ПАОК. Те са с 13 точки, колкото имат "Берое", ЦСКА 1948 и "Арда". На върха е "Черно море" с 23 пред "Локомотив" (Пловдив) с 22. Варненци биха с 2:0 "Берое" вчера.

Това бе първи мач за "канарчетата" с новия им старши треньор Душан Керкез.

Оливие Вердон откри от дузпа в 42-ата минута, Ивели Попов изравни в 57-ата, а в 83-тата Красиан Колев донесе пълен обрат. "Жълто-черните" продължиха да играят по-добре и да атакуват, но в края останаха разочаровани след ъглов удар, при който Пьотровски изравни с глава.

Идната седмица "Лудогорец" стартира в Европа.