Като си върнем Крим, ще привличаме туристи от цял свят да гледат подводни руски кораби.

Това обяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк на страницата си в "Х". Първоначално той се подигра на руското Министерство на отбраната за коментара след бомбардировката с украински ракети на щаба на руския Черноморски флот.

"Всички ракети бяха свалени от руската система за противовъздушна отбрана. Но щабът на Черноморския флот в Крим беше унищожен. Нямаше жертви в резултат на атаката. Но някои военнослужещи липсват."

Изявленията на руското Министерство на отбраната са доказателство за дълбоката порочност на руската система: хора, които при други обстоятелства, в друго общество биха могли да бъдат стендъп комици, поемат по пътя на агресията и военните престъпления", пише Подоляк.

Украинецът смята, че "реалността неумолимо следва руснаците по петите".

"Путинова Русия е царство на криви огледала и балон от отдавна остарели митове, които съществуват единствено от страха на западните общества и емоционалния спомен от историите на ужасите от Студената война, паразитиращи върху марката #СССР".

Подоляк е уверен, че "Крим определено ще бъде демилитаризиран и освободен".

"Търговските кораби ще се върнат в Черно море. И руските военни кораби в крайна сметка ще заемат полагащото им се място, превръщайки се в емблематичен подводен музей за водолази, който ще привлича туристи от цял свят. За свободен украински Крим".