"За мен беше чест през последните две години да съм председател на Столичния общински съвет. Успяхме да решим много проблеми."

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в последното си обръщение преди предстоящите местни избори. 

И обърна внимание на някои от ключовите постижения на досегашния СОС.

"За да бъде София модерна, направихме дигитална революция в градския транспорт - вече 20 милиона са пътуванията с електронни билети. Ако някой бе казал, че перфораторът и хартиеното билетче ще останат в историята, едва ли щяхме да повярваме", отбеляза той.

И изтъкна, че столицата е направена и по-достъпна - с 14 пъти по-големи инвестиции в изграждането на тротоари, което според него е и модел за децентрализация на местната власт. Общинарите приеха и най-мащабната програма за изграждане на паркинги.

Според Георгиев София се превръща и в средище на спорта след 5 процедури за спортни зали и огромни спортни комплекси, част от които вече се изграждат, а други са на ниво проект.

"За да бъде София млада, направихме най-големите инвестиции в детски площадки. С последното мъдро решение на СОС за приемане на бюджета, те бяха увеличени от 3 на 4 милиона", добави председателят на СОС.

И припомни и създаването на първата у нас правна клиника за защита на жертвите на домашно насилие, както и новата програма за интеграция на деца със специални образователни потребности, деца от аутистичния спектър, деца със Синдром на Даун.

"На последното заседание на местния парламент увеличихме с 50% този бюджет. Тази програма ще продължи и след нас", отбеляза той.

Премахнати са и над 450 преместваеми обекта в столицата, благодарение на нови регулации, приети от общинарите. Приета бе и мащабна програма за пътна безопасност, като част от нея се превърна и в законодателна инициатива - а именно възможността КАТ да сакционира нарушители на правилата по пътищата през многото общински камери.

"Направихме много, очаква ни още много работа, за да бъде градът безопасен и хората да бъдат спокойни, когато пресичат улиците", призна Георгиев. "Благодаря за доверието! Свършихме много работа, пред София обаче има много нови предизвикателства. Ще ги преодолеем отново заедно!"