Григор Димитров загуби от Александър Зверев и отпадна на полуфиналите на турнира на твърди кортове в Чънду (Китай) с награден фонд 1,26 милиона долара - Александър Зверев с 3:6, 6:7(2) за 111 минути.

Това е четвърта загуба на българина от германеца тази година, като предишните три бяха инкасирани през лятото. А ATP тура тази година се завърна в Поднебесната империя, след като не фигурираше в страната в последните години.

Зверев реализира брейк още в началото, а в шестия гейм хасковлията поведе с 40:15 при подаване на съперника, но не се възползва от двете поредни възможности да върне пробива. Впоследствие германецът затвори сета, като взе осем от последните десет разигравания в него.

Втората част беше доста по-оспорвана. Димитров отрази брейкбол във втория гейм, а веднага след това пропиля три шанса за пробив при подаване на съперника, след което сервиращите доминираха и се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 2:1 точки, но след това германецът взе шест поредни, а с това и мача. 
 
Германецът ще играе за трофея срещу руснака Роман Сафиулин, който по-рано днес елиминира номер 2 Лоренцо Музети (Италия) в първия полуфинал с 6:3, 6:4.

Най-добрият български тенисист все пак заработи 60 130 долара и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 20-ото място. Той обаче не успя да достигне до втори финал през сезона след надпреварата в Женева в края на май.