Радио "Гласът на Русия" получава информация за ставащото в България от своите колеги от "Атака".

Това се казва в коментар на станцията по повод думите на военния ни министър Николай Ненчев от вчера. Той смята, че в България действа пропаганден център, който внушава слухове и безпокойства за мобилизация или за команден център на НАТО край Шабла. Според министъра слуховете не отговарят на истината.

"Не се безпокойте, господин министър, само двама сме" - така е озаглавен отговорът на медията.

"Първо, един малък апостроф: тъй нареченият информационен пропаганден център не е нищо друго освен двама обикновени журналисти от българската редакция на "Гласът на Русия". Не е чак толкова страшно", започва коментарът на "Гласът на Русия".

"Второ, искам да напомня, че цялата история се завъртя след информацията на колегите от "Атака". Те ни изпратиха сведения, които инициираха нашата публикация. Обърнахме се към лидера на политическата партия "Атака" Волен Сидеров с молба за интервю, което взехме и сложихме на нашия сайт. Едно към едно. Така че за нейната "невярност" не носим никаква отговорност", продължава авторът - специалният кореспондент на българската редакция Наталия Александрова.

От "Гласът на Русия" твърдят, че някои копия на повиквателните били пуснати във фейсбук от хора, които са ги получавали или са ги видели. "Така че Бог да ни пази да водим "информационна война на българска територия", коментира радиото.

Оттам допълват, че никой от журналистите на русата медия нито е писал, нито е произнасял думите за "ядрен център с ракети в Шабла". "Извинявайте, но това е излишна интерпретация", изтъква "Гласът на Русия".

нвн