Мачът от третия кръг в първенството по американски футбол на НФЛ на САЩ между "Канзас Сити Чийфс" и "Чикаго Беърс" (41:10) привлече най-голяма аудитория през миналия уикенд, а това не влизаше в сметките. 

Очакваше се лесна победа за "вождовете" срещу "мечките" и тя се случи. Присъствието в една от ложите на стадион "Ероухед" на конкретна персона обаче предизвика огромен интерес, а ефектът от това вече се отчита от щатски медии и анализаторски платформи.

Поп певицата Тейлър Суифт изгледа мача, а тв камерите показаха, че доста се вълнуваше, викаше и т.н. До нея бе Дона Келси, майката на един от асовете на шампионите Травис Келси, който играе на поста тайт-енд. От известно време вървят слухове, че двамата са гаджета, нещо, което те не се потвърдили.

Мачът е гледан от средно 24,3 млн. души по тв канала "Фокс". "Средно" означава, че не всички от тях са проследили целия сблъсък, а само моменти. Но това не е цялата му аудитория, защото липсват данни от няколкото стримийнг канали, с които НФЛ има договори. Факт е, че 24,3 млн. зрители е много над очакваната аудитория за мача в Канзас Сити.

Според US Today гледаемостта на "Ероухед" рязко е започнала да се вдига след началото на двубоя - когато стана ясно, че Суифт е на трибуните. 

Срещата е привлякла много дами. Те са били с цели 63 процента повече на възраст от 18 до 49 години в сравнение с предишния мач на "Чийфс" през сезона.

Продажбите на фланелката на Травис Келси с №87 са се вдигнали с 400 процента, така тя е в топ 5 сред играчите от НФЛ, наред с тези на доста по-популярни звезди от него. По-популярни доскоро - здравенякът, чиято роля на терена съчетава офанзивни и дефензивни (в атакуващ план) функции, вече се радва на огромна популярност и сред хора, които не се вълнуват от американския футбол.

Инстаграм профилът на Келси, който отбеляза тъчдаун в мача и това бе отбелязано с бурна радост от Суифт, се е увеличил с над 300 хиляди последователи.

Подкастът на Травис и неговия брат Джейсън, обличащ екипа на вицешампиона "Филаделфия Игълс", стана №1 в "Епъл".

А интересът към билети за домакинските мачове на "Чийфс" - и без това сред най-високите в НФЛ, е скочил близо три пъти, съобщи компанията StubHub.

Булевардни издания като TMZ съобщиха, че след победата на "Канзас Сити" Келси и Суифт са си тръгнали заедно, като той е шофирал ретро кабриолет. Двамата посетили ресторант в Канзас, а TMZ и английския в. "Дейли Мейл" информираха, че малко преди звездната двойка да пристигне на всички посетители било казано, че сметката им ще бъде платена, стига да си тръгнат по най-бързия начин.

За това пишат и участници в случката в социалната мрежа X, като някои от тях са останали край заведението и видели Тейлър и Травис. За известно време те останали сами в ресторанта, а след това се присъединили съотборници на Келси.

Тейлър Суифт е най-популярната певица в последните години - в Америка със сигурност, а може би и в цял свят. В момента тя е в кратка почивка от световното си турне, приходите от което се очаква да достигнат рекордните в музиката 5 милиарда долара. През лятото дивата разпродаде стадиона в Канзас за две поредни дати. И не само тази арена, разбира се.

Заради всичко това вървят спекулации, че връзката между Келси и Суифт била с рекламни и маркетингови подбуди. Факт е, че играчът известно време ухажваше певицата, подчертавайки, че е огромен фен. Според други двамата наистина са в началото на интимна връзка, а колко ще издържи тя е друг въпрос.