Интересен диалог се проведе в сутрешното предаване на бТВ между водещите Златимир Йочев и Мария Цънцарова и лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Първоначално водещите попитаха Атанасов за прогнозите му за кметската надпревара в София.

Атанасов заяви, че според него на 100% Васил Терзиев, които е кандидат на "Продължаваме промяната – Демократична България" е новият кмет на София, защото е успешен човек и ще бъде добър кмет.

На свой ред Атанасов зададе следния въпрос:

"Ако на следващите парламентарни избори Бойко Борисов ви покани да водите някоя от листите, вие ще се съгласите ли"?

Водещите отговориха, че нито една структура на ГЕРБ не се е сетила да ги номинира. На което Атанасов им припомни, че за кмет на София от името на ГЕРБ е номиниран Антон Хекимян, който до скоро беше техен шеф.

"Това е негово лично решение", заявиха водещите.

"Може би вашата медия се превръща в кадрова банка на ГЕРБ за следващи избори", отвърна им Атанасов.

Водещите заявиха, че това е "генерализация", която смятат за неудачна.

"Кандидатурата на г-н Хекимян дава такива знаци", упорстваше Атанасов.

Водещите отвърнаха, че знаците може да ги разчита всеки и те стоят с лицето си всяка сутрин и няма необходимост да се слага знак за равенство. Те признаха, че са засегнати от тези въпроси, защото това е "болезнения разговор, който стои пред всички нас".

Атанасов изтъкна, че в публичното пространство има много гласове, че медията е осигурявала комфорт на Борисов и неговата партия.

"През нашата работа не. Ако някой друг е вземал решения това е негова отговорност", категорични бяха водещите.

И признаха, че има много морални казуси и самите те имат много въпроси към Антон Хекимян.

Атанасов обобщи, че темата си съществува и този въпрос изникна веднага, след номинирането на Хекимян.

"Ние продължаваме да вярваме, че от тази страна на барикдата трябва да сме коректив", заявиха водещите.

Накрая те благодариха на Атанасов за началото на този разговор и признаха, че той ще се води по време на цялата кметска кампания.

Ето какво коментира на профила си във фейсбук Миролюба Бенатова:

Атанас Атанасов се опита да удари  под кръста водещите на сутрешния блок Златимир Йочев и Мария Цънцарова с неумело оригиналничене на тема "хекимян - бтв - кадрова банка на герб".
Атанасов обаче избегна отговори на въпроси за  Пеевски, подписите с него и защо именно Пеевски е говорител на мнозинството  им.
Само вметна: той е юрист.
Еха! 
Г-н Атанасов е гостувал при Антон Хекимян по-често, отколкото при други водещи. Защо, гн Атанасов, все при него съобщавахте важни за вас неща. И как Хекимян се сещаше да ви кани в тези важни за вас моменти. Мерси