"Левски" обяви общата стойност на глобите, наложени от УЕФА, за различни фенски прояви и организационни гафове в мачовете от предварителните кръгове на Лигата на конференциите - 136 375 евро.

Сумата ще бъде удържана от заработеното от "сините" - най-малко 2 325 000 евро. Толкова "Левски" изкара от преодолените два съперника (плюс автоматичното прескачане на първия кръг) и участието в плейоф за групите, в който столичани бяха елиминирани от "Айнтрахт" (Франкфурт).

Крайната сума ще бъде ясна догодина, когато се прибавят всички пера - тв и рекламни права и т.н. Отделно е заработеното от билети.

Новото, освен крайната стойност като глоби, е, че "Левски" е санкциониран и за двата мача с "Айнтрахт". Така, както бе за сблъсъците със северномакедонския "Шкупи". Единствено двубоите с израелския "Апоел" са без санкции.

"УЕФА оповести глобите за Левски след мачовете в плейофния кръг в Лига на конференциите с Айнтрахт Франкфурт. Клубът е санкциониран с 44 000 евро за първия двубой, който се игра на стадион "Васил Левски". За мача-реванш във Франкфурт наказанието е 13 625 евро. ПФК Левски ще обжалва част от санкциите, казват от "Герена".

- Припомняме, че това е поредната сурова глоба от УЕФА през този сезон. Клубът бе санкциониран и след двата мача със северномакедонския Шкупи. Глобата за първата среща в Скопие бе 40 000 евро за скандирания на расистка и етническа основа. След реванша пък клубът бе санкциониран с 38 750 евро за провокативни скандирания, пиротехника и хора по пътеходите."

"С това общите санкции към клуба набъбнаха на внушителните 136 375 евро", завършва информацията на "Левски".