"Левски" съобщи за наложена нова глоба от Дисциплинарната комисия на УЕФА, възлизаща този път на общо 38 750 евро. Тя е за реванша със северномакедонския "Шкупи" в Лигата на конференциите (1:0).

Така общата финансова санкция от двете срещи възлиза на близо 80 хил., след като за различни прояви на своите фенове "сините" веднъж бяха лишени от 40 000.

Сега разпределението е следното:

- 15 000 евро за провокативни и агресивни съобщения (скандирания, бел. ред.);
- 2000 евро за пиротехника и бомби;
- 9750 евро за хвърляне на предмети към терена;
- 12 000 евро за наличието на хора по пътеходите на стадиона.

"Използваме повода да призовем още веднъж всички „сини“ привърженици да подкрепят безрезервно клуба, но без никакви прояви на расизъм, ксенофобия, политически лозунги или забранени символи и пиротехника, се казва в съобщението от "Герена". - Клубът е с условно наказание за частично затваряне на стадиона, което би ни лишило както от вас, верните ни фенове, така и от така необходимите за клуба финансови постъпления.

Бъдете разумни и подкрепяйте Левски само с позволени средства. Нека сътворим поредния празник, до който достигнахме с неимоверни общи усилия - отбор и фенове."

Стадион "Васил Левски", на който утре ще се играе мачът с "Айнтрахт" (Франкфурт) от плейофа на турнира с начален час 20:00, е почти разпродаден. За два дни "левскарите" изкупиха около 35 хиляди билета. Има свободни единствено за сектор "Г", в част от който ще бъдат настанени феновете на гостите.

Треньорът на "Айнтрахт" Дино Топмьолер: Няма да е лесно, в "Левски" има добри бразилци

Старши треньорът на германския тим Дино Топмьолер даде днес пресконференция в родината си - часове преди тимът да пристигне. Тренировка в София не е планирана.

"Нямахме много време да се подготвим, тъй като сега се намираме в тридневен цикъл от мачове. Какво очаквам ли? В "Левски" има добри бразилци, към които трябва да имаме уважение. Личи си и организацията им в средата на терена. При всички случаи това няма да бъде лесен мач за нас", заяви Топмьолер, цитиран от БТА.

"Знаем, че българите отложиха два мача. Това е знак, че ще вложат абсолютно всички сили, за да спечелят. Знаем и че стадионът ще бъде пълен. И това е показателно за важността на мача за "Левски", добави той.

В "Айнтрахт" ще липсват централният защитник Макото Хасебе и халфът Уго Ларсон. В състава обаче ще бъде френският национал Рандал Коло Муани, който в последните седмици е спряган за трансфер в "Пари Сен Жермен" за около 80 милиона евро.

"Ние сме се класирали за този турнир, за да играем. Искаме да влезем в груповата фаза и това е основната ни цел в момента. Искаме при всички случаи да постигнем оптимален за нас резултат и ще дадем най-доброто от себе си. Трябва да преценим по какъв начин ще подходим", рече още наставникът.

Николай Костов: Няма какво да губим, но има какво да спечелим

"Няма какво да губим, но има какво да спечелим. Мисля, че това е нашата добра възможност, за целия отбор и за целия клуб, да се представим добре. Добре за мен означава да победим. Искам да е ясно за всички, че "Левски" ще играе за победа", заяви старши треньорът на "сините" Николай Костов на пресконференция на националния стадион преди мача.

"Сините" елиминираха "Шкупи" и "Апоел" (Беер Шева), което им гарантира и около 1 милион евро - като включим самото участие в плейофа за групите. Отделно са парите от билети, тв права и т.н.

"Не сме паникьосани от това, че играем с "Айнтрахт". Уважаваме противника и се надявам да се представим добре. Това е нашият шанс. Що се касае за публиката ни, тя вече доказа, че е европейска. Срещу "Апоел" феновете показаха култура и възпитание. Подкрепяха отбора до последната минута", добави Костов.

Готов да се завърне в игра е лекувалият травма Жереми Петрис.

"Разузнахме "Айнтрахт" и няма какво повече да видим от първия мач. Това е един от най-добрите отбори в Германия. Ако трябва да сравнявам техния клуб с нашия, то те имат преимущество. Отстъпваме и по финанси, и по динамика, така че трябва да бъдем мъдри и да работим добре с топката. Когато елиминирахме "Апоел", ние виждахме този мач като бонус, тъй като направихме достатъчно. Натрупахме обаче самочувствие и усещам ентусиазъм и вяра, че можем да се борим с "Айнтрахт", рече още Николай Костов.